Ik testte de BLACK+DECKER BEBLV300-QS 3IN1 krachtige tuinbladblazer/-zuiger/-versnipperaar
Het begint goed. Mooi apparaat in stevige doos.
Hoewel de gebruiksaanwijzing beter kan en tekst ontbreekt moet je het met de plaatjes doen en die zijn niet allemaal even duidelijk zeker als het gaat om de ontgrendeling van de blaaspijp want het staafje waarmee je dat moet doen zit geplakt aan de zuigmond!
Dus eer je die hebt gevonden....
Dan maar aan de slag als alles zit. Hij blaast prima en heeft voldoende kracht om ook nat blad te verplaatsen. Bovendien is de mond smal en kom je dus eenvoudig overal bij.
Het dragen van de machine is met de zuigmond gemonteerd en de opvangzak voor het versnipperde afval op je rug aangenaam eenvoudig.
Het opzuigen van je weggeblazen tuinafval is een ander verhaal.
Ik neem aan dat het met droog blad prima zal gaan maar nu is het blad in mijn tuin te nat om makkelijk te worden opgezogen en versnipperd.
De Black en Decker BEBLV300-QS is dus best een goede machine maar niet geschikt voor de nattigheid.
Toch voor de prijs een best goede machine die je natuurlijk niet mag vergelijken met de grote professionele machines.
Al met al een aanrader voor de wat luiere tuinier (ik dus!)
Pluspunten
- blazen
- versnipperd afval in makkelijke opvangzak